• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morate da probate ovu kombinaciju!

Autor mondo.rs

Iskoristite sezonu trešanja i napravite ovaj zanimljiv kolač.

 Morate da probate ovu kombinaciju! Izvor: Istock/Getty images
Izvor: Istock/Getty images

I Potrebno:

4 jaja

2 čaše šećera

čaša uja

čaša jogurta

esica vanilin šećera

2 1/2 čaše brašna

kesica praška za pecivo

malo rendane kore limuna

3 kašike šećera

kašika cimeta

1 kašika vaniliog ekstrakta

1/2 kilograma trešanja

šećer u prahu za posipanje kolača

Umutite belanca. Zatim umutite žumanca, dodajte šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer i koru limuna. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesi dodajte belanca.

Pleh u kome ćete peći, nauljite i pospite brašnom, pa smesu izlijte u njega. Trešnje očistite od koštica i peteljki. Dobro ih operite i ocedite. Dodajte šećer, cimet i vanilu, sve promešajte pa dodajte testu u plehu, koji ćete staviti u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 45 minuta. Čačkalicom ii viljuškom proverite da li je kolač pečen - ako je pečen na čačkalici ne bi trebalo da ostane testa.

Kolač pospite prah šećerom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop