Iskoristite sezonu trešanja i napravite ovaj zanimljiv kolač.
I Potrebno:
4 jaja
2 čaše šećera
čaša uja
čaša jogurta
esica vanilin šećera
2 1/2 čaše brašna
kesica praška za pecivo
malo rendane kore limuna
3 kašike šećera
kašika cimeta
1 kašika vaniliog ekstrakta
1/2 kilograma trešanja
šećer u prahu za posipanje kolača
Umutite belanca. Zatim umutite žumanca, dodajte šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer i koru limuna. Na kraju dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesi dodajte belanca.
Pleh u kome ćete peći, nauljite i pospite brašnom, pa smesu izlijte u njega. Trešnje očistite od koštica i peteljki. Dobro ih operite i ocedite. Dodajte šećer, cimet i vanilu, sve promešajte pa dodajte testu u plehu, koji ćete staviti u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 45 minuta. Čačkalicom ii viljuškom proverite da li je kolač pečen - ako je pečen na čačkalici ne bi trebalo da ostane testa.
Kolač pospite prah šećerom.