MONDO kuhinja Svinjski sote na Jagermeister nacin

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Svinjetina s omiljenim likerom? Može! (VIDEO)

Dobrodošli u praznično izdanje MONDO kuhinje. Ovaj put partner nam je Jagermeister.

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Danas za vas imamo recept za jedno sjajno jelo - lovački sote na poseban, Jagermeister način.

Potrebne namirnice:

- 1 dl Jagermeistera

- 250 grama svinjskog filea

- 100 grama šampinjona

- 100 grama pileće džigerice

- 100 grama slanine

- 100 grama crvenog luka

- 250 grama krompira

- 100 grama maslaca

- ulje

- mala pavlaka

- 250 ml supe (fond)

- 100 grama brašna

- senf

- majčina dušica, so, biber

Način pripreme:

Svinjski file očistiti od žilica, isjeći na trakice i marinirati u senfu i Jegeru (3 - 5 minuta). Crveni luk očistiti, isjeći na rezance i propržiti na malo masnoće. Nakon 2-3 minute u luk dodati slaninu isječenu na trakice i svinjski file, pržiti uz stalno miješanje 3-5 minuta. Nakon toga dodati šampinjone, pileću džigericu, malo brašna i začine, sve dobro promiješati, dosuti supu (fond) i ostaviti da se dinsta još 10 minuta. Krompir oprati i skuvati u ljusci, zatim ga oguliti, isjeći, zagrijati na maslacu, začiniti po želji i servirati kao prilog us sote. Dekorisati s malo pavlake i grančicama majčine dušice.

Prijatno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader