Mnogi vanilice smatraju najboljim sitnim kolačima na svetu, a evo kako da ih napravite i ako postite.
Vanilice su i dalje neizbežna poslastica, posebno za neke praznike. Ako želite da se njima zasladite i dok postite, evo kako da ih spremite.
Sastojci:
Tri decilitra ulja
0,5 decilitara piva
300 grama šećera u prahu plus za posipanje
200 grama brašna
Pola kesice praška za pecivo
Dve kesice vanilin-šećera
Džem po ukusu
Priprema:
U veću posudu sipajte ulje, pivo, šećer u prahu, kesicu vanilin-šećer, prašak za pecivo, pa dobro izmešajte, a zatim postepeno dodajte brašno, dok ne formirate loptu od testa. Ukoliko vam testo bude previše lepljivo ili suvo, dodajte još malo brašna, odnosno piva.
Testo prekrijte folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena. Nakon toga ga izvadite na radnu površinu na koju ste stavili malo brašno, i razvijte ga na debljinu od oko pola centimetra. Vadite vanilice modlom i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih na temperaturi od 180 stepeni, oko 15 minuta.
Kada se vanilice ispeku, na njih nanesite po malo džema i spajajte po dve, a zatim ih uvaljajte u šećer u prahu pomešan sa vanilin-šećerom.
Imate li vi i neki dobar recept za posne vanilice? Pišite nam u komentarima!