Spremite ukusan posni ručak za četrdesetak minuta.
Kada postite, ponekad vam prosto ponestane ideja šta biste mogli da jedete, a toliko je ukusnih posnih jela. Evo šta možete da probate...
Sastojci:
Dve šoljice pirinča
Glavica crnog luka
600 grama pečuraka po izboru
Decilitar belog vina
Malo mlevenog đumbira
So i biber po ukusu
Suvi začin
Malo ulja
Priprema:
Pirinač uobičajeno skuvajte - da bude mekan, ali da se ne raskuva. Kada je gotov, iscedite i properite ga hladnom vodom.
Sitno iseckajte luk pa ga propržite kratko na ulju, a zatim dodajte pečurke iseckane na listiće i pržite još nekoliko minuta.
Dodajte pirinač, vino, šoljicu vode, malo soli, bibera i suvi začin, kao i malo mlevenog đumbira. Dinstajte dok tečnost ne ispari, a rižoto ne postane kremast.
Jelo poslužite toplo i preporučuje se da ga jedete uz neku svežu salatu.
Kako vi volite da spremate pečurke? Pišite nam u komentarima!