• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni rižoto sa pečurkama

Autor mondo.rs

Spremite ukusan posni ručak za četrdesetak minuta.

Kada postite, ponekad vam prosto ponestane ideja šta biste mogli da jedete, a toliko je ukusnih posnih jela. Evo šta možete da probate...

Sastojci:

Dve šoljice pirinča

Glavica crnog luka

600 grama pečuraka po izboru

Decilitar belog vina

Malo mlevenog đumbira

So i biber po ukusu

Suvi začin

Malo ulja

Priprema:

Pirinač uobičajeno skuvajte - da bude mekan, ali da se ne raskuva. Kada je gotov, iscedite i properite ga hladnom vodom.

Sitno iseckajte luk pa ga propržite kratko na ulju, a zatim dodajte pečurke iseckane na listiće i pržite još nekoliko minuta.

Dodajte pirinač, vino, šoljicu vode, malo soli, bibera i suvi začin, kao i malo mlevenog đumbira. Dinstajte dok tečnost ne ispari, a rižoto ne postane kremast.

Jelo poslužite toplo i preporučuje se da ga jedete uz neku svežu salatu. 

Kako vi volite da spremate pečurke? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop