• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite najmekanije rolnice sa cimetom

Autor mondo.rs

Limun i pomorandža su "tajni sastojak" koji omekšava rolnice i čini ih ukusnim.

Rolnice ili pužići sa cimetom će postati još ukusniji, ako ih spremite na ovaj način. 

Sastojci:

Za testo:

Kesica suvog kvasca

Pola šolje tople vode

Rendana kora jedne pomorandže srednje veličine

Pola šolje soka limuna

Četvrtina šolje šećera

Kašičica soli

Jedno veće jaje

30 grama putera, omekašnog na sobnoj temperaturi

380 do 450 grama brašna

Za nadev:

Četvrtina šolje šećera

Dve kašičice cimeta

60 grama putera, omekšanog na sobnoj temperaturi

Za preliv:

Šolja šećera u prahu

Tri kašike soka pomorandže

Rendana kora jedne pomorandže

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Rastvorite kvasac u pola šolje mlake vode, promešajte i ostavite da odstoji oko minut.

Zatim u posudu sipajte rendanu koru pomorandže, limunov sok, šećer, so jaje, puter i oko 200 grama brašna, pa dodajte i kvasac. Umutite sve zajedno žicom. Zatim dodajte ostatak brašna i mešajte dok ne dobijete mekano testo koje nije lepljivo.

Premestite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite rukama pet-šest minuta. Formirajte testo u loptu i premestite ga u nauljenu posudu. Prekrijte ga i ostavite da stoji na toplom oko sat i po.

Zatim na pobrašnjenoj površini razvucite testo u pravougaonik, a onda napravite nadev.

U manju posudu pomešajte šećer i cimet. Testo premašite omekšalim puterom, pa odozgo pospite mešavinom šećera i cimeta. Savijte testo u rolat, pa isecite na rolnice širine oko dva centimetra. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Prekrijte ih i ostavite na toplom pola sata do sat vremena.

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Prekrijte rolnice aluminijumskom folijom i pecite oko 25 do 30 minuta, pa ih izvadite.

Napravite preliv. U manju posudu pomešajte šećer u prahu, sok pomorandže i rendanu koru pomorandže, kao i ekstrakt vanile. Prelijte preko rolnica, pa poslužite.

Kako vi volite da spremate rolnice? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop