Ova ukusna pita pravi se lako i idealna je čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.
Evo kako da napravite sjajnu, mekanu pitu sa piletinom i povrćem.
Sastojci:
450 grama pilećeg belog mesa
Jedna veća šargarepa
Šolja smrznutog graška
Šolja smrznutog celera (iseckanog na sitne komade)
75 grama putera
Trećina glavice crnog luka
40 grama brašna
Pola kašičice soli
Malo bibera
Šolja vode u kojoj je kuvana piletina
160 mililitara mleka
Dva pakovanja smrznutog testa
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. U dublju šerpu stavite piletinu, šargarepu, grašak i celer. Nalijte vodom i ostavite da ključa oko 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ocedite. Od vode u kojoj je kuvana piletina sa povrćem ostavite šolju sa strane.
U tiganj stavite puter, pa dodajte luk i propržite da omekša i postane staklast. Dodajte brašno, so i biber. Polako dodajte šolju vode koju ste ostavili, i mleko. Mešajte i kuvajte na vatri srednje jačine dok se ne zgusne.
Na pleh stavite jedno pakovanje smrznutog testa, odozgo stavite piletinu i povrće, prelijte mešavinom sa mlekom, pa odozgo stavite i drugo pakovanje testa i rukama pritisnite ivice, kako se nadev ne bi izlio.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 do 35 minuta ili dok testo ne dobije braonkastu boju. Ostavite pitu da se ohladi desetak minuta, pa je poslužite.
Da li i vi imate neki dobar recept za pitu sa piletinom? Pišite nam u komentarima!