Jednostavan recept za ukusan obrok gotov za pola sata.
Pasta sa paradajzom i bosiljkom zadovoljiće sva vaša čula.
Sastojci:
Četiri šolje supe od povrća (iz kocke)
450 grama testenine po izboru
500 grama čeri paradajza (isečenog na polovine) ili običnog (isečenog na kockice)
Manja glavica luka, sitno iseckanog
Dva čena belog luka, sitno iseckanog
6 listova svežeg bosiljka
Pola kašičice tucane crvene paprike
25 grama rendanog parmezana, za serviranje
Priprema:
U veću šerpu sipajte supu, špagete, paradajz, iseckan crni i beli luk i tucanu papriku, zagrejte da proključa.
Zatim smanjite vatru na minimum i ostavite da tiho ključa još 13 do 15 minuta, ili dok tečnost ne ispari, a pasta ne bude skuvana, mešajući povremeno.
Dodajte soli i bibera po ukusu i služite toplo, posuto parmezanom.
Imate li vi neki recept za pastu "na brzaka"?