Prave se brzo, jedu još brže!
Evo sjajnog recepta za suve kolačiće koji će se dopasti i najizbirljivijima.
Sastojci:
230 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
100 grama belog šećera
100 grama smeđeg šećera
Jedno veće jaje
Kašika rendane kore pomorandže
270 grama brašna
¾ kašičice sode bikarbone
200 grama bele čokolade (iseckati na kockice)
Malo soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte omekšali puter sa šećerom i mutite dok ne postane kremast. Dodajte jaje i koru pomorandže, pa promešajte.
U odvojenu posudu pomešajte brašno, sodu bikaronu i so, pa postepeno dodajte u smesu sa puterom i dobro izmešajte. Na kraju dodajte iseckanu belu čokoladu i lagano promešajte.
Na pleh obložen papirom za pečenje vadite smesu kašičicom i pecite kolačiće 10-12 minuta ili dok ne postanu zlatno-braon.
Ostavite da se ohlade, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!