Idealan prolećni obrok!
Kapreze salata pravi se sa testeninom, paradajzom i sirom, što je čini sjajnim prolećnim obrokom.
Sastojci:
450 grama testenine (najbolje je koristiti farfale testeninu, takozvane mašnice)
250 grama čeri paradajza
200 grama mocarela sira
Kašika bosiljka
Tri kašike sirćeta
Četvrtina šolje maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Jedan čen belog luka
Priprema:
U dublju šerpu sipajte vodu, posolite i ostavite da provri, pa u njoj skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Ocedite i isperite hladnom vodom.
U međuvremenu, isecite čeri paradajz na polovine, a mocarela sir na male komade.
U velikoj posudi pomešajte testeninu, paradajz, sir i bosiljak. U manjoj posudi pomešajte sirće, maslinovo ulje, luk, malo soli i bibera, pa to nalijte preko testenine i sve dobro izmešajte.
Po želji možete odozgo da dodate još bosiljka, pa poslužite jelo.
Imate li i vi neki dobar recept za testeninu ili obrok-salatu? Pišite nam u komentarima!