Kremaste i neodoljive!
Priprema ovog recepta vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusnoj, kremastoj pasti.
Sastojci:
30 grama putera
Kašika maslinovog ulja
Glavica crnog luka
Tri čena belog luka
220 grama pečuraka
Pola šolje belog vina
Pola šolje pavlake za kuvanje
Kašika svežeg peršuna
220 grama taljatele testenine
So i biber po ukusu
Parmezan (za narendati odozgo)
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. U međuvremenu, puter rastopite u tiganju na vatri srednje jačine, pa dodajte iseckani crni luk, propržite da omekša, dodajte i beli luk, pa pržite još oko minut.
Dodajte pečurke i ostavite da se krčka dok ne omekšaju, posolite i pobiberite. Zatim u to sipajte vino i pavlaku, ostavite da se krčka oko pet minuta, pa dodajte peršun i po potrebi još soli.
Ocedite pastu, u nju dodajte skuvani sos, narendajte odozgo malo parmezana i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept za testeninu? Pišite nam u komentarima!