Zapecene tikvice sa sirom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Zapečene tikvice sa sirom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Brzi, laki recept pogodan i za početnike!

Izvor: Guliver/Getty images Plus/iStock/ivanmateev

Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

Četiri tikvice

100 grama tvrdog sira za rendanje

200 grama mekog sira

Maslinovo ulje

Peršun

Sušeni bosiljak

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke. U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče. Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.

Kako vi pripremate tikvice? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za tikvice punjene ćuretinom!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader