Brzi, laki recept pogodan i za početnike!
Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.
Sastojci:
Četiri tikvice
100 grama tvrdog sira za rendanje
200 grama mekog sira
Maslinovo ulje
Peršun
Sušeni bosiljak
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.
Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke. U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče. Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.
Kako vi pripremate tikvice? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za tikvice punjene ćuretinom!