Ukusan ručak za pola sata!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za piletinu sa tikvicama, limunom i origanom. Za manje od pola sata imaćete ukusan obrok na stolu.
Sastojci:
Tri tikvice srednje veličine
Dve kašike maslinovog ulja
Soli i bibera po ukusu
Pola veze sveže nane, sitno iseckane
Četiri pileća bela mesa, bez kosti
Tri limuna
Kašičica origana
Priprema:
Oštrim nožem, tikvice isecite uzduž, na tanke kriške. U većoj činiji, pomešajte tikvice, kašiku maslinovog ulja, malo soli i polovinu iseckane nane.
Pileće belo meso isecite na šnicle. Iscedite dve kašike soka od limuna, i narendajte kašiku korice limuna, a ostatak limuna isecite na četvrtine.
U srednjoj činiji pomešajte koricu limuna, sok od limuna, origano, kašiku maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu, i stavite piletinu da odstoji u ovom prelivu.
Tikvice stavite na roštilj, ili u tiganj i pecite s obe strane, dok ne omekšaju. Kad budu gotove, stavite ih na veći tanjir i pospite preostalom nanom.
Pileće belo meso ispecite (na roštilju ili u tiganju), a zatim ga servirajte na tikvicama, ukrašeno kriškama limuna.
Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg belog mesa?