• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sladoled torta sa keksom i voćem

Autor mondo.rs

Osvežavajuća i veoma ukusna, postaće vaša omiljena letnja poslastica.

Ako ste u potrazi za receptom koji ne zahteva da sate provedete pored šporeta, a da se ipak ukusno zasladite, ne tražite dalje.

Sastojci:

Litar i po mleka

Tri kesice želatina

250 grama šećera

350 grama voća po izboru

300 grama mlevenog keksa

Kilogram šlaga

250 – 300 gr mlevenog keksa po ozboru

Kisela voda ili mleko (za pripremu šlaga)

Voće za ukrašavanje (po želji)

Priprema:

Najpre razmutite želatin u mleku, po uputstvima sa pakovanja. U preostalo mleko sipajte šećer, pa stavite da provri na tihoj vatri. Zatim dodajte razmućeni želatim i kuvajte oko 15 minuta, sve vreme mešajući. Potom ostavite smesu da se ohladi, ali ne potpuno.

Dok se smesa sa želatinom hladi, umutite šlag sa kiselom vodom ili mlekom, u zavisnosti od uputstava sa pakovanja. Kada umutite šlag, pomešajte ga sa smesom od želatina, dobro izmešajte da se sve sjedini, pa podelite na tri dela.

U prvi deo dodajte mleveni keks i izmešajte, u drugi voće po izboru.

Zatim u kalup stavite smesu sa mlevenim keksom kao bazu, rasporedite je ravnomerno, zatim stavite voćni deo, pa na kraju treći deo smese, odnosno šlag pomešan sa želatinom. Ostavite tortu da se dobro ohladi, a odozgo po želji ukrasite voćem.

Imate li i vi neki dobar letnji recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop