• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kremasta poslastica sa limunom i borovnicama

Autor mondo.rs

Isprobajte ovaj jednostavan recept za savršen letnji desert.

Sastojci:

Dva veća jaja

200 grama šećera

120 mililitara sveže ceđenog soka od limuna (3 ili 4 veća limuna)

60 grama putera

Dve kašičice narendane korice limuna

250 mililitara slatke pavlake, ohlađene

400 grama borovnica

Listići sveže nane, za ukrašavanje

100 grama mlevenog keksa (ako želite)

Priprema:

Jaja dobro umutite mikserom u činiji srednje veličine. Postepeno dodajte šećer, miksirajući sve vreme, da se skoro sasvim istopi, a zatim i sok od limuna, i mutite mikserom još malo.

U veću šerpu sipajte vodu, da proključa, pa u manjoj šerpi koju ćete staviti odozgo otopite puter na pari. Zatim dodajte jaja, i kuvajte na srednjoj vatri mešajući sve vreme desetak-petnaest minuta, dok se ne zgusne. Kad se krem skuva, dodajte koricu limuna, promešajte i ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider.

Slatku pavlaku mutite mikserom, dok ne dobijete čvrst sneg, pa polako dodajte dobro ohlađen krem od jaja, pažljivo mešajući špatulom (ne mikserom).

U staklene šire čaše sipajte punu kašiku borovnica, zatim krem od limuna, i tako dok ne napunite čašu. Ako želite, možete svaki sloj krema posuti mlevenim keksom.

Poslednji sloj neka bude krem, stavite nekoliko borovnica i listić nane za ukras, i služite dobro ohlađeno.

Imate li vi neki dobar recept za slatkiše sa voćem? Pišite nam!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop