Ovaj ukusni voćni kolač možete praviti i u danima posta.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan posni kolač sa kruškama.
Sastojci:
Dve veće kruške, oprane i isečene na kriške
300 grama suvog grožđa
480 mililitara soka od jabuke
200 grama šećera
80 grama margarina
Dve kašičice soli
Kašičica cimeta
360 grama brašna
Dve kašičice sode bikarbone
100 grama iseckanih badema
Priprema:
U veću šerpu stavite kruške, suvo grožđe, sok od jabuke, šećer, margarin, so i cimet i kuvajte dok ne proključaju. Smanjite temperaturu, pa ostavite nepoklopljeno, da ključa još oko pet minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje.
U većoj činiji pomešajte brašno, sodu bikarbonu i deo badema, pa sipajte u smesu sa kruškama, i mešajte varjačom dok se lepo ne sjedini. Zatim sipajte u pleh, pa pospite ostacima seckanih badema.
Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.
Ostavite da se malo ohladi, secite na kriške i služite.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?