• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petri Nešić iz Niša nagrada "Slavko Jungić Jesej"

Autor Siniša Stanić

U Čelincu je 10. juna, na Spasovdan, obavljeno proglašenje najuspješnijih radova pristiglih na konkurs za 9. književnu nagradu "Slavko Jungić Jesej" i u prisustvu brojnih poklonika poezije, muzike i vina dodijeljena priznanja.

 Petri Nešić iz Niša nagrada "Slavko Jungić Jesej" Izvor: Čelinačke novine

Dobitnik ovogodišnjeg "Jeseja" je Petra Nešić iz Niša za priču "AleksanDAR NEVEliki – najveći", a otkupljeni su radovi Vladimirke Velaga iz Banjaluke, te Mirele Gavranović i Stefana Pupovca iz Čelinca.

Na konkurs koji je bio otvoren od 15. novembra do 15. januara stigla su 22 rada od autora mlađih od 30 godina iz Češke, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

U kategoriji o vinu i vinogradarstvu stiglo je 19 radova, a svoje pjesme su čitali pjesnici Mihajlo Orlović, Živko Vujić, Zoran Grumić, Vjekoslav Aćimović i Miladin Berić.

Pored književnika Momčila Spasojevića, koji je pročitao odluku žirija, radove su ocjenjivali profesorka književnosti Zagorka Trivić i Jelena Ivanković, direktorka Narodne biblioteke "Ivo Andrić". Ona je prisutne podsjetila i na pjesničko stvaralaštvo profesora srpskog jezika i književnosti, pjesnika i boema Slavka Jungića Jeseja (1946 – 2002) i dosadašnje dobitnike književne nagrade koja nosi njegovo ime.

Izvor: Printscreen, Slavko Jungić Jesej

Goste su u ime pokrovitelja nagrade "Vinarije Jungić" pozdravili Željko Jungić, a ispred organizatora predsjednik SPKD "Prosvjeta" Čelinac Borislav Maksimović.

Ovu književnu manifestaciju podržalo je i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop