• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavom "Ožalošćena porodica" počeli Dani komedije u Bijeljini

Autor Dušan Volaš

Predstavom "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta Republike Srpske večeras je u Bijeljini otvoren 21. Pozorišni festival "Dani komedije", a publika će do petka, 25. marta moći da vidi predstave pet pozorišnih kuća iz Banjaluke i Beograda.

 Počeli Dani komedije u Bijeljini Izvor: Srna/Bojana Bojanović

Predstava "Ožalošćena porodica" rađena je po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića, a glumci su LJubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Željko Stjepanović, Nikolina Friganović, LJiljana Čekić i Slađana Zrnić.

Glumac LJubiša Savanović rekao je novinarima da je Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom "Ožalošćena porodica" nastupalo širom BiH i Srbije.

"Za uloge u ovoj predstavi smo dobili mnoge nagrade, tako da sam siguran da ni u Bijeljini neće biti različite reakcije", naveo je Savanović istakavši značaj ovog festivala, koji bi trebalo da ima svaki grad u Republici Srpskoj.

Savanović je podsjetio da je Bijeljina prije nekoliko godina dobila prvo pozorište, što mnogo govori o lokalnoj zajednici i gradu.

"Mnogo je bitno da pozorišna vatra gori na što više mjesta u Republici Srpskoj", naveo je on.

Glumac Aleksandar Stojković rekao je da je značaj ovog festivala ogroman ne samo za Bijeljinu nego i za cijelu Republiku Srpsku.

"Ovaj festival je postojao i kada u Bijeljini nije bilo naznaka da će pozorište biti osnovano, on je okupljao pozorišne trupe i predstave u ovom gradu", naveo je Stojković i istako da ovakav festival treba da ima još veću podršku Grada i Republike Srpske.

Stojković je rekao da se predstava "Ožalošćena porodica", u adaptaciji Nikole Pejakovića, mnogo razlikuje od svih drugih izvođenja ove predstave.

"Mi smo za nju dobili `Sterijinu nagradu`, igramo je 10 godina i izvedena je više od 80 puta, a u Banjaluci je stalno na repertoaru", naveo je Stojković.

Direktor Centra za kulturu "Semberija" u Bijeljini Igor Bešlić rekao je da je veliko interesovanje publike za 21. "Dane komedije", koji će trajati do petka, 25. marta, gdje će nastupiti pet pozorišta sa izvanrednim glumcima.

"Publika ima šta vidi, dobro smo selektovali pozorišta i predstave i mislim da će publika biti zadovoljna", rekao je Bešlić i poželio dobrodošlicu glumcima Narodnog pozorišta iz Banjaluke koji su rado viđeni gosti u Bijeljini.

Narednih dana publika će moći da pogleda predstave "Komedija zabune" pozorišta "Slavija" iz Beograda, "Skupština" u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, zatim "Bitanga u boji" u izvođenju Agencije "Scena" iz Beograda te predstavu "Noćna straža" Ateljea 212 iz Beograda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop