• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljanje monografije "Trebinje moj grad" na sajmu knjiga u Beogradu

Autor Nikolina Damjanić

​Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas će biti predstavljena zvanična monografija "Trebinje - moj grad", najavljeno je iz Gradske uprave Trebinje.

 Trebinje moj grad na sajmu knjiga Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

O monografiji će govoriti načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić i urednik monografije Božo Morić.

Iz Gradske uprave su naveli da je riječ o prvoj zvaničnoj monografiji Trebinja čiji je izdavač grad Trebinje, kapitalnom djelu, luksuzno opremljenom i modernog dizajna, koje na 380 strana donosi priče o ovom gradu i svemu što Trebinje reprezentuje, njegovoj bogatoj prošlosti, znamenitostima, razvoju, perspektivama, zaslužnim Trebinjcima.

Redakciju monografije, koja je iz štampe izašla krajem 2020. godine, čini više od 30 saradnika - autora, priređivača, fotografa, prevodilaca, lektora i grafičkih dizajnera.

Za potrebe monografije napravljeno je više od 1.500 fotografija, od kojih je za opremu izdanja odabrano njih oko 300.

Monografiju, čiji je urednik Božo Morić, čini osam tematskih poglavlja - od kulturno-istorijskog nasljeđa, umjetnosti, ljudi i običaja, prirodnog blaga, gastronomije, do sporta, privrede i Trebinja novog doba.

Monografija uz pomenuta tematska poglavlja o Trebinju donosi i životopise zaslužnih Trebinjaca: Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, vojvode Luke Vukalovića, arhimandrita Nićifora Dučića, Mića Ljubibratića, Luke Ćelovića, Jovana Dučića, Atanasija Popovića i Čeda Kapora.

Posebne autorske priloge o Trebinju potpisuju gradonačelnik Mirko Ćurić, doktor Vladimir Parežanin, blaženopočivši vladika zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije Jevtić, otac Dražen Tupanjanin i scenarista Feđa Isović.

Prvo izdanje monografije "Trebinje - moj grad", u tiražu od 300 primjeraka, nije komercijalno i služi isključivo kao poklon.

Predstavljanje monografije biće priređeno u hali dva, nivo A, Beogradskog sajma, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, sa početkom u 19.00 časova.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop