• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODRŽANA KOMEMORACIJA MASIMU SAVIĆU: Kolege i prijatelji se oprostili od umjetnika (FOTO)

Autor Vesna Kerkez

Masimo Savić biće sahranjen 3. januara u Zadru, a komemoracija je održana danas u Zagrebu.

 Održana komemoracija Masimu Saviću Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Komemoracija velikom umjetniku i jednom od najboljih muzičara u regionu, Masimu Saviću, koji je preminuo u 61. godini od raka pluća, održana je danas, 30. decembra u 11 časova u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Od umjetnika veličanstvenog glasa i, još važnije, velikog čovjeka, oprostili su se brojni prijatelji i kolege. U predvorju je bila postavljena Knjiga žalosti u koju su se upisivali porodica, prijatelji i kolege, ali i poznanici i obožavaoci Masimovg lika i djela.

Komemoracija je počela jednim od Masimovih najvećih hitova, pjesmom "Stranac u noći". Pjevačeva udovica Eni Kondić i ćerka Mirna Savić neutješno su plakale, prenijeli su hrvatski portali. Počast su došli da odaju Sanja Doležal, Alka Vuica, Marko Tolje, Vladimir Kočiš Zec, Vana, Vlatka Pokos, Husein Hasanefendić, Nina Obuljen Koržinek i mnogi drugi. Govor je održao Aljoša Šerić iz grupe "Pavel".

"Sve je radio kako treba i s kim god da je pričao, pričao je tako da se taj čovjek osjeća ravnopravno. U puno stvari smo se slagali, osim možda u jednoj. Uhvatili smo se smisla i besmisla, a on je rekao da ne vjeruje u ono posle, u život poslije života. Mislio je da smo ograničena bića i da moramo uživati u vremenu koje imamo i uraditi maksimalno. Ja vjerujem da je tu bio u krivu, zato ovo danas nije zbogom nego samo obično zdravo", rekao je.

Masimo Savić rođen je 6. juna 1962. godine u Puli. Posljednji koncert održao je 5. novembra u Areni u Zagrebu. Iako nije imao odobrenje ljekara da održi koncert zbog već lošeg zdravstvenog stanja, želio je da pjeva bez obzira na sve, govoreći da mu je to životni koncert. Ispostavilo se i da je bilo njegovo posljednje druženje s publikom koja ga je obožavala širom regiona.

Sahrana Masima Savića biće održana u utorak, 3. januara, u 11 časova, uZadru. Sahrana će, kao i komemoracija, biti otvorena za sve koji žele još jednu priliku da se pozdrave s velikim i cijenjenim umjetnikom.

(MONDO/Net.hr)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop