• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sedmica francuskog filma" u Muzeju savremene umjetnosti RS

Autor Nikolina Damjanić

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci sutra će početi "Sedmica francuskog filma" koja će trajati do petka, 22. marta.

 Muzej savremene umjetnosti Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

"Sedmicu francuskog filma" organizuju Francuski institut u BiH i švajcarska Ambasada u BiH u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske.

Za sutra u 19.00 časova planirano je prikazivanje francuske komedije "Sve ruke na palubi" /À l’abordage/ iz 2020. godine u režiji Gijoma Braka koja je bila prikazana na 70. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu.

Srijeda, 20. mart od 19.00 časova, rezervisana je za švajcarsku komediju "Zvuk bubnjeva" /Tambour battant/ poznatog režisera Fransoa Kristofa Marzala, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti Srpske.

U petak, 22. marta, u 19.00 časova biće prikazan posljednji film u okviru ove manifestacije, francusko-belgijska animirana komedija iz 2017. "Veliki zli lisac" /Le grand mechant renard/ u režiji Benžamena Renera i Patrika Embera, urađena prema stripu "Veliki zli lisac i druge priče" poznatog strip crtača i animatora Benžamena Renera.

Filmovi su prilagođeni i prevedeni, a za sve projekcije ulaz je besplatan.

Zemlje članice Međunarodne organizacije frankofonije su 1988. godine izabrale 20. mart kao Međunarodni dan frankofonije i od tada oko 300 miliona frankofona širom svijeta u više od 80 zemalja sa svih pet kontinenata slavi svoj zajednički jezik.

BiH se priključila ovoj velikoj zajednici 2005. godine.

(Srna/MONDOI)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop