• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgore od Gustava Klimta

Povodom obeležavanja 150. godišnjice rođenja slikara Gustava Klimta, jedan bečki muzej pokrenuo je neobičan projekat posvećen kič predmetima inspirisanim radom slavnog austrijskog umjetnika.

 Najgore od Gustava Klimta Izvor: MONDO

Kampanjom "Najgore od Klimta", Muzej grada Beča (Wien Museum) poziva ljude da na njegovu Fejsbuk stranicu www.facebook.com/WienMuseum postave "najužasnije ili najapsurdnije Klimtove proizvode".

Među već postavljenim primerima su kutije za kolače sa čuvenom slikom "Poljubac", ćebence za pse, par cipela, automobil "smart", kupaći kostim kao i nekoliko tetovaža, koji sadrže motive iz Klimtovih dela, prenosi AFP.

Uprava muzeja je poručila da bi se najbolji - tj. najgori primerak mogao naći među eksponatima izložbe posvećene Klimtu koja će biti otvorena 16. maja kao jedna od mnogobrojnih manifestacija koje će tokom ove godine biti organizovane u austrijskoj prestonici u čast ovog slikara.

Deset osoba čiji će predmeti izazvati "najviše kontroverzi, diskusija i odobravanja među fejsbukovcima" dobiće kao nagradu ekskluzivnu posetu izložbi u pratnji vodiča.

Gustav Klimt (1862-1918) je jedan od osnivača Bečke secesije i jedan od ključnih austrijskih modernih umetnika zajedno sa Egonom Šileom i Oskarom Kokoškom.

Njegovi radovi obuhvataju slike, murale, crteže i druge umetničke discipline, naročito primenjene umetnosti. Danas su većim delom izloženi u Bečkoj galeriji "Secesion".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop