• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pecha Kucha Banjaluka: Kreativno, kreativno!

Peta po redu Pecha Kucha, manifestacija posvećena promociji mladih kreativaca, održana je u subotu uveče u banjalučkom Domu omladine.

 Pecha Kucha Banjaluka: Kreativno, kreativno! Izvor: MONDO

Pred brojnom publikom koja se i ovaj put okupila na prezentaciji radova mladih dizajnera i umjetnika, priliku da pokažu svoj rad iskoristilo je dvanaestoro kreativaca, koji su došli iz raznih krajeva BiH, ali i iz Egipta i Italije.

Student Mirko Andrić pokazao nam je slike i grafička rješenja na kojima je radio. Karikaturama i ilustracijama oduševila nas je Nina Ziggy Hadžić. Zoran Pejić nam je predstavio strip magazine Parabellum i pobliže nas upoznao sa strip scenom u BiH.

Hrabrost da izađu na scenu i pokažu šta znaju i umiju imale su i Maja Skenderović i Nermina Varešanović. Upoznali smo se i sa radom mladog banjalučkog dizajnera Igora Manojlovića koji je publici pokazao da ima širok spektar interesovanja – od slikanja, preko foto manipulacije, 3D modelinga do grafičkih rješenja za komercijalno tržište.



I Amir Hadžić nam je pokazao svoje fotografije, Nina Todić i Goran Trifković nakit koji izrađuju, a urbanističkim uređenjem i identitetom Banjaluke pozabavio se arhitekta Igor Kuvač.

Posebno zanimljiva bila je prezentacija Italijana Đakoma Fanice, koji je publiku upoznao sa radom Mačevalačkog kluba, a vidjeli smo i demonstraciju meča.

Posebno drag gost sinoćnje manifestacije bio je Egipćanin Mohamed Otman – Momo, filmadžija iz Kaira koji u Banjaluci snima dokumentarac o sličnostima života u Egiptu i BiH. U izlaganju, u kome je bilo govora i o nedavnoj egipatskoj revoluciji, Momo je poručio: “Think out the box”, što je bila i glavna nit njegovih radova predstavljenih u Domu.

Na samom kraju, publici je premijerno prikazan spot banjalučkog benda Akoben Electric nazvan “Oličenje ljubavi“, koji je rađen u saradnji sa Milanom Smiljanić i makedonskim etno kantautorom Vaskom Jordanovim, a možete ga pogledati OVDJE.

A da žurka potraje do duboko u noć pobrinuo se Staniša Janković (ex_KSET).

Projekat PechaKucha organizuje “Crna ovca” i Udruženje UAA.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop