• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo snimanje prvog srpskog filma na Kosovu i Metohiji

U Kosovskoj Mitrovici je počelo snimanje filma o događajima na Kosovu i Metohiji pod naslovom "Nesporazum"

 Počelo snimanje prvog srpskog filma na Kosovu i Metohiji Izvor: MONDO

Ovaj film po prvi put u potpunosti realizuju kosovski srpski stvaraoci, u režiji Nenada Todorovića.

Podijeljenost, ratni sukob i životni apsurd prelamaju se u ljubavnom trouglu Srbina, Albanke i Francuskinje - portparola Kfora u ovom filmu, a radnja je smještena u Kosovskoj Mitrovici, gdje će, na autentičnim lokacijama, biti sniman cijeli projekat.

"Mnogi me pitaju zašto bas sada, zar to nije za neka bolja vremena. Ja im odogovaram za film o nama, za dramu o ludilu, mentalitetima, uticaju stranaca i tome kako glupost, jednako kao i ljubav mogu izazvati sukob sad je pravo vrijeme", rekao je Todorović Tanjugu.

Režiser filma, koji je direktor Srpske drame Narodnog pozoršta iz Prištine u Kosovskoj Mitrovici, kazao je da će ovim projektom podijeljeni grad prvi put vidjeti "slike jednog lažnog filmskog rata i lažnih smrti i sukoba".

"Očekujem da i oni koji režiraju ovaj stvarni sukob, ako nekad vide ovo što radimo, shvate ako ne poetiku i estetiku, ono bar činjenicu da nismo stado i da shvatamo šta nam rade", rekao je Todorović.

U "Nesporazumu" igraju Milan Vasić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Nemanja Janičić, Milena Jakšić, Bojan Stojčetvić, Miodrag Krčmarik, uz glumačku podršku Milana Gutovića i Božidara Ðurovića upravnika Narodnog pozorišta iz Beograda. Direktor fotografije je Anastasos Vamvakas.

Film "Nesporazum" realizuje se u produkciji nevladine organizacije "Srpsko slovo" - "Glas juga", uz logističku i autorsku pomoć Narodnog pozorišta u Prištini.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop