• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beogradu završena druga SHARE konferencija

Druga po redu SHARE konferencija završena je u subotu neformalnim druženjem u beogradskom klubu "KC Grad".

 U Beogradu završena druga SHARE konferencija Izvor: MONDO

Tokom tri dana, koliko je trajala konferencija, u dnevnom programu SHARE-a, publici u Beogradu predstavili su svoje radove internet aktivisti, biolozi, pisci, filozofi i teoretičari koje se bave problematikom informatičkog društva.

Ovogodišnja centralna tema konferencije, bar prema odabiru tema i govornika, bila je sloboda interneta, na kojoj, kako su mnogi od govornika na konferenciji tvrdili, počiva i sama sloboda društva.

Ove godine predstavljen je i BitCoin- virtuelna međunarodna valuta bez posrednika kao i domaći pokret Društveni centar i NOFM koji učestvuju u stvaranju novih prostora namijenjenih alternativnoj kulturi, aktivizmu i nauci.

Među govornicima koji su publici predstavili svoja istraživanja i razmišljanja bili su Obri de Grej koji radi istraživanja u oblasti regenerativne medicine koja ima za cilj sprečavanje ili bar usporavanje starenja, Piratska partija Srbije koja će, kako tvrde njeni članovi, biti registrovana do kraja godine i mnogi drugi.

Festival je imao i noćni program tokom koga su muzičari iz cijelog svijeta gostovali u beogradskim klubovima.

Prvi govornik ove godine bio je osnivač nekada najvećeg i najpopularnijeg torent sajta za "skidanje" muzike, filmova i programa The Pirate Bay, dok je prošlogodišnju otvorio proslavljeni pisac naučne fantastike Brus Sterling.

Ulaz na SHARE konferenciju ove godine bio je besplatan a predavanjima u dnevnom programu, i noćnim muzičkim performansima muzičara prisustvovalo je 2.000 najbržih koji su na vrijeme uspjeli da obezbijede narukvice koje su omogućavale ulaz na bogat program SHARE koferencije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop