• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Dukatfest 2012”: Folklorna magija iz cijelog svijeta!

Peti Internacionalni festival folklora “Dukatfest 2012” biće otvoren 16.juna u Banjaluci, a trajaće do 20. juna u četiri grada BiH

 “Dukatfest 2012”: Folklorna magija iz cijelog svijeta! Izvor: MONDO

Tokom pet festivalskih dana publici će se predstaviti 11 folklornih ansambala iz cijelog svijeta. Banjaluka, Modriča, Gradiška i Prnjavor ugostiće preko 300 učesnika “Dukatfesta 2012” , izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare portparolka ove manifestacije, Dijana Radulj.

“U okviru festivala biće otvorena i izložba fotografija “Dukatfest: čuvar tradicije” . Takođe, u festivalskim danima biće održana i revija narodnih nošnji zemalja učesnica”, dodala je Dijana Radulj.



Etnolog Irena Medar Tanjga, kaže da će se 11 folklornih ansambala sa tri kontinenta- Evrope, Azije i Južne Amerike, takmičiti u tri kategorije: najbolje predstavljanje, autentičnost I stil.

“Ove godine žiri će činiti predstavnici svih takmičarskih grupa na čelu sa predsjednikom Miloradom Kenjalovićem. Ovogodišnji “Dukatfest” predstaviće neobične ansamble iz cijelog svijeta” , izjavila je Irena Medar Tanjga.

Dukatfest podržava Grad Banjaluka. Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti u Administrativnoj službi grada Banja Luka, Ljiljana Radovanović, kaže da je “Dukatfest” značajan za grad, kao i da je najkvalitetnija manifestacija iz oblasti folklora u Banjaluci.

“Naši sugrađani imaće priliku da vide i upoznaju razne svjetske kulture. Banjaluka za vrijeme “Dukatfesta” odiše posebnim stilom i duhom”, dodala je Ljiljana Radovanović.

Svečano otvaranje “Dukatfesta2012” biće održano 16. juna u 21 čas ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, dok će centralno takmičarsko veče biti 19 . juna na banjalučkoj tvrđavi “Kastel”.

(Milica Kulić, Mondo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop