• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornik: Zatvoren Komedija Fest

Prvu nagradu žirija i publike „Zlatni aplauz“ na danas završenom Trećem festivalu „Komedija-fest 2012“ dobila je predstava „Poručnik sa Inšimora“ u izvođenju „Pozorišta mladih“ iz Zvornika.

 Zvornik: Zatvoren Komedija Fest Izvor: MONDO

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Ivanu Tomaševiću, koji u ovoj predstavi glumi Donijev lik.

Član žirija Aleksandar Stojković, koji je glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske (RS), rekao je novinarima da je prva nagrada dodijeljena predstavi „Poručnik sa Inšimora“, jer je žanrovski izmještena, uz originalno čitanje teksta sa povlačenjem paralele sa estetikom najboljih crnohumornih stripova i postmodernističkih filmova.

„Ansambl je precizan u svojoj igri, u kojoj dobar sklop čine mlade snage zajedno sa afirmisanim pozorišnim glumcima, a samim tim predstava je bila veliko prijatno iznenađenje“, rekao je Stojković.

Dodijeljene su i nagrade glumcima Dejanu Batozu i Siniši Vučićeviću za likove Bate i Raje u predstavi „Hotlajn“ Pozorišta iz Prijedora, te Igoru Damjanoviću za ulogu Pedrika u „Poručniku sa Inšimora“.

Drugu nagradu publike dobila je predstava „Hotlajn“ prijedorskog Pozorišta, a treću - „Kako smo voljeli druga Tita“, u izvođenju Pozorišta „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi.

Festival „Komedija-fest“ otvoren je 29. maja predstavom „Sokin i Bosina“, u izvođenju Kulturnog centra Čukarica iz Beograda.

U okviru Festivala, osim nagrađenih, nastupila su pozorišta iz Bijelog Polja sa predstavom „Mišoloka“, te „Bora Stanković“ iz Vranja sa predstavom „Policajci“.

Večeras će u čast nagrađenih glumaca biti odigrana predstava „Odumiranje međeda“ u izvođenju Narodnog pozorišta RS.

Organizator i osnivač Festivala „Komedija-fest“ je zvornički Dom omladine, a pokrovitelj predsjednik RS Milorad Dodik.

Festival su podržale opštine Zvornik i Milići. U okviru „Komedija-festa“, u Domu rudara u Milićima odigrane su predstave „Hotlajn“, „Policajac“, „Odumiranje međeda“ i „Kamen mudrosti“.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop