• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje „Dukat-fest"

Internacionalni festival folklora „Dukat-fest 2012“, na kojem će učestvovati ansambli sa tri kontinenta, počeće u subotu u Banjaluci.

 Počinje „Dukat-fest" Izvor: MONDO

"Koncerti folklornih ansambala, osim u Banjaluci, do utorka, 19. juna, biće održani i u Gradišci, Prnjavoru i Modriči, a ovi gradovi ugostiće 300 učesnika, rekla je danas direktor Festivala Jovana Simić.

Na konferenciji za novinare u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić“ danas je saopšteno da će Festival biti svečano otvoren sutra u 21.00 čas ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, dok će centralno festivalsko veče biti održano u utorak, 19. juna, od 21.00 čas na tvrđavi Kastel.

Etnolog Irena Medar - Tanjga najavila je da će u okviru "Dukat festa 2012" biti održana revija narodnih nošnji, napominjući da će se 11 folklornih ansambala sa tri kontinenta - Evrope, Azije i Južne Amerike, takmičiti u tri kategorije najbolje - predstavljanje, autentičnost i stil.

“Ove godine žiri će činiti predstavnici svih takmičarskih grupa na čelu sa predsjednikom Miloradom Kenjalovićem. Ovogodišnji `Dukat-fest` predstaviće neobične ansamble iz cijelog svijeta”, rekla je Medar – Tanjga.

LJiljana Radovanović,načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banjaluka, koji je podržao ovaj festival, rekla je danas na konferenciji za novinare da je "Dukat-fest" prilika da se kroz kulturnu saradnju afirmiše ovaj grad, napominjući da će na ovoj manifestaciji nastupiti ansambli sa tri kontinenta.

Dragana Tatić, predstavnik Nove banke, generalnog sponzora ovogodišnjeg "Dukat-festa", izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa najkvalitetnijim festivalom iz oblasti folklora u Banjaluci.

Međunarodni festival folklora "Dukatfest" održava se od 2008. godine u sedam gradova Republike Srpske, BiH - Banjaluci, Laktašima, Prnjavoru, Mrkonjić Gradu, Modriči, Derventi i Gradišci.

"Dukat-fest" je jedini internacionalni festival folklora u Republici Srpskoj, BiH, čiji je cilj da, okupljanjem folklornih ansambala iz cijeloga svijeta, predstavi građanima Srpske i BiH različite kulture i izvornost naroda sa svih kontinenata.

Ulaz na sva dešavanja je besplatan, a manifestacija će trajati do utorka, 19. juna.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Dukat-festa su predsjednik Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete i kulture, generalni sponzor je Nova banka, a generalni medijski pokrovitelj Radio-televizija Srpske.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop