• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ansambl iz Meksika pobjednik "Dukatfesta"

Folklorna grupa iz Meksika pobjednik je Internacionalnog festivala folklora "Dukatfest 2012" koji je sinoć završen na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

 Ansambl iz Meksika pobjednik "Dukatfesta" Izvor: MONDO

Predsjednik žirija Milorad Kenjalović rekao je da su ocjenjivani stil, autentičnost, ukupan utisak i uigranost ansambla, te da su Meksikanci osvojili i srce publike, jer su bili veoma atraktivni.

"Nagradu za stil dobili su Slovaci, a za autentičnost je nagrađena BiH", dodao je Kenjalović nakon sinoćnjeg glavnog takmičarskog dijela.

Kenjalović je istakao da je ovogodišnji "Dukatfest" do sada najbolje organizovan festival i da su folklorne grupe donijele čiste dijelove tradicije odakle su došli.

"Dukatfest" okupio je oko 300 učesnika, koji su se od 16. do 19. juna predstavili u Prnjavoru, Gradiški, Modriči i Banjaluci.

Na sinoćnjem centralnom takmičenju na banjalučkom Kastelu nastupilo je 10 folklornih ansambala iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Slovačke, Poljske, Turske, Egipta, Francuske, Letonije, Meksika i Brazila.

Festivalskim programom građanima Republike Srpske nastojala se približiti kultura različitih zemalja svijeta i promovisati vlastita kulturna baština.

"Dukatfest" nastoji da s ciljem interkulturalnog obrazovanja svake godine u nekoliko gradova dovede što više različitih ansambala iz cijelog svijeta i direktnom komunikacijom sa građanima izgradi interkulturalni dijalog i razumijevanje.

Organizator festivala je Udruženje "Misija nt". I ove godine sufinansirali su ga Vlada Republike Srpske i grada Banjaluka.

Internacionalni festival folklora "Dukatfest" Banjaluka član je Svjetske asocijacije folklorne umjetnosti pri UNESCO-u (IOV) i kao takav jedinstven je u BiH.

(Srna/MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sonya

test komentar 12

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop