• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rada Đuričin: Pola veka na sceni

Domaća glumica Rada Đuričin ove godine slavi pola veka na dramskoj sceni Srbije.

 Rada Đuričin: Pola veka na sceni Izvor: MONDO

"Bilo je puno uspona i padova, uloga koje nisam ostvarila, ali ostala sam 50 godina na daskama koje život znače", rekla je glumica za Tanjug.

"Na početku karijere sam sumnjala u sebe, ali sam na kraju postala svesna da je ovo moj put. Na Akademiju sam došla potpuno nespremna", seća se ona.

Đuričinova, poznata po osmehu koji već godinama pleni domaćim pozorištima, dodala je da je shvatila da ima snage da sama kreira predstave, i počela da se bavi monodramom.

Prva monodrama bila je "Pohvala ludosti" Erazma Roterdamskog, koja je glumici omiljena, pored "Straha od letenja" Erike Džong.

"Osetila sam da je uspostavljen kontakt sa publikom i kroz to sam definitivno sazrela i shvatila da stojim na svojim nogama", rekla je glumica.

Najdraža nagrada joj je za monodramu Danila Ginka "Katarine Ivanovne" inspirisanu likom iz romana "Zločin i Kazna", Dostojevskog. Za ovu predstavu dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu kamernih predstava u Rusiji, kao i na festivalu u Makedoniji.

Konstatujući da su joj ove godine brzo prošle, da se mnogo toga događalo, kao u svačijem životu, ona je rekla da "ne zna nikoga kome su se sve želje i ambicije i ono o čemu je maštao ostvarilo".

"Mnogo toga je propušteno, mnogo je bilo raznih nesigurnosti, suza. Srećom takve sam prirode da sam uglavnom zaboravila ono što je lose", nadovezala se ona.

Naglasila je da više neće raditi monodrame, da će ostati u požorištu i posvetiti se projektima druge vrste koje jos nije do kraja razradila.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop