• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi autori iz BiH na bijenalu u Veneciji

Mladi arhitekti iz RS i FBiH prvi put učestvuju u programu u okviru 13. Međunarodnog Bijenala arhitekture u Veneciji, koji počinje 29. avgusta.

 Mladi autori iz BiH na bijenalu u Veneciji Izvor: MONDO

Arhitekte iz BiH, među kojima je i Nebojše Antešević iz Doboja, izložiće radove u okviru pratećeg programa pod nazivom "Prezentacija položaja mladih firmi i timova u vremenu krize - Koga očekivati u skoroj budućnosti", koja će biti održana 27. avgusta u palati "Vidman" u Veneciji.

Cilj prezentacije je da predstavi projekte mladih arhitekata na primjeru sedam odabranih arhitektonskih biroa i dva mlada arhitekta Nebojše Anteševića i Vedada Kasumagića, obojice iz Republike Srpske.

Nebojše Antešević iz Doboja diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a stažirao je u Roterdamu, u Holandiji. Dobitnik je priznanja u kategoriji studentskih radova na 1. Salonu arhitekture i urbanizma Republike Srpske u Banjaluci, novembra 2008. godine.

Osim arhitekata iz BiH, prestaviće se još i mladi arhitekti iz Srbije, Poljske, Finske, Estonije, Irske, Litvanije, Švedske i Španije.

Stručni saradnik arhitektonskog časopisa "Prostor" Vlada Aksić rekao je Srni da će autori iz BiH ove godine BiH radove izlagati samo u pratećem programu, a neće imati zvaničnu prezentaciju zbog nedostatka novca.

Bijenale je najveća svjetska izložba savremene umjetnosti koja se održava svake druge godine u Veneciji, na prostoru Giardina. Bijenale arhitekture odvija se svake parne godine u okviru ove velike manifestacije, kao i Venecijanski filmski festival.

Bijenale će ove godine trajati od 29. avgusta do 25. novembra, a njegova tema je "Ono što nas spaja". Projekti, njih 58, koji su djelo 103 arhitekte, fotografa i umjetnika, biće predstavljeni u zgradama brodogradilišta Arsenale i obližnjem Đijardini parku, kao i na drugim mjestima u gradu.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop