• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snimljena prva klapa filma o Petru Kočiću

Na Manjači je u sklopu manifestacije 47. Kočićevog zbora, počelo snimanje serije i filma inspirisanih životom i djelom Petra Kočića.

 Snimljena prva klapa filma o Petru Kočiću Izvor: MONDO

Film i serija, za čije je snimanje Vlada Srpske izdvojila 500.000 KM, u produkciji Alternativne televizije iz Banjaluke i Narodnog pozorišta Republike Srpske, trebalo bi da budu završeni u nerednih godinu dana.

Direktor Alternativne televizije Nataša Tešanović istakla je da se velikanu srpske književnosti stvara drugačiji spomenik, prilagođen današnjem vremenu i generacijama.

"Na osnovu Kočićevih djela snimljeno je više televizijskih serija i realizovano više pozorišnih predstava, ali životopis čovjeka, koji je toliko inspirativan za jedan narod, a opominjući i poučan za pojedinca, nikada nije doživio ekranizaciju", rekla je Tešanovićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković istakao je da narodi, države i entiteti koji ne umiju da poštuju prošlost ne mogu da računaju ni na budućnost.

"Imamo obavezu i dužnost da ukažemo na državotvornost i otpornost koju je imao ovaj kraj i regija, a koji treba da opstaje i traje", istakao je Novaković.

Snimanju prve klape filma i serije o Petru Kočiću prisustvovao je predsjednik Vlade Srpske Aleksandar DŽombić, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Ranko Škrbić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović, te gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović, te druge javne ličnosti.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop