• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Noć teatra" 17. novembra u gradovima BiH

Međunarodna manifestacija "Noć teatra" biće održana 17. novembra u više gradova BiH.

 "Noć teatra" 17. novembra u gradovima BiH Izvor: MONDO

Na manifestaciji će učestvovati više od 30 profesionalnih i amaterskih pozorišta iz cijele BiH.

Rukovodilac kancelarije "Noć teatra BiH" Dino Delić rekao je da se ova manifestacija treći put održava u BiH i da je učešće do sada potvrdilo 33 pozorišta iz 16 gradova BiH.

"Manifestacija "Noć teatra" već se treći put održava u BiH, a Bosansko narodno pozorište Zenica organizator je i nosilac ove manifestacije", rekao je Delić.

Na konferenciji za novinare u Narodnom pozorištu Republike Srpske Delić je podsjetio da je prošle godine na "Noći teatra" učestvovalo 36 teatara i institucija kulture iz 18 gradova BiH.

Prema Delićevim riječima, cilj ove manifestacije, koja ima međunarodni karakter, jeste da okupi sve radnike i ljubitelje teatara i ujedini ih u promociji te umjetnosti. Ona ostavlja mogućnost publici da upozna pozorište iz jedne potpuno druge vizure - posjećujući scenske izložbene prostore i radionice, kojima inače nema pristup.

On je ocijenio da će scenski prostori 17. novembra postati mjesta susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja o teatarskoj umjetnosti.

Delić je istakao da u ovoj teatarskoj manifestaciji koja okuplja i ujedinjuje teatarske radnike iz cijele Evrope sa njihovom publikom učestvuju Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka.

Najveći partner Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u organizovanju manifestacije u BiH je Narodno pozorište Republike Srpske iz kojeg ističu da ovakav projekat doprinosi produbljivanju međupozorišne saradnje u regionu i Evropi.

"Ove godine Narodno pozorište Republike Srpske učestvuje sa predstavom 'Ukroćena goropad', a otvoriće vrata studentskoj predstavi 'Ja kao gola'", najavila je izvršni direktor ovog pozorišta LJiljana Čekić.

Banjalučka publika imaće priliku pogledati predstavu "Pohvala ludosti " u Kafe KAB-u u izvođenju "Nevid teatra" i predstavi "Post-muški stres" u Gradskom pozorištu "Jazavac" u izvođenju glumaca ovog pozorišta.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop