• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umrla glumica Zlata Petković

Glumica Zlata Petković (58) preminula je danas u Beogradu.

 Umrla glumica Zlata Petković Izvor: MONDO

Zlata Petković, glumica i Mis Jugoslavije 1971, primljena je prije više od nedjelju dana u Urgentni centar nakon što joj je pozlilo, a ljekari su kasnije utvrdili da se radilo o moždanom udaru.

Datum i mjesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Bila je udata za muzičara Sanju Ilića. Zlata Petković je rođena u Svrljigu 11. februara 1954. Osnovnu školu završila je u Smederevu, a gimnaziju je pohađala u Smederevu i vanredno u Zagrebu. Nakon jedne audicije 1970. Zlati je ponuđeno da učestvuje na izboru za najljepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu, na kom je izabrana za prvu pratilju Aniti Baturini, budućoj supruzi Miše Kovača.

Titula prve pratilje joj je omogućilo da ode na svjetski izbor za najlepšu tinejdžerku u Tokiju, na kom je izabrana za Mis fotogeničnosti.

Učestvovanje na izboru za najljepšu tinejdžerku joj je donijelo i prvu filmsku ulogu u filmu Milana Jelića "Bubašinter". Poslije snimanja filma, odlučila je da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu, ali je odustala jer je bila završila tek prvi razred gimnazije, iako je ušla u uži izbor. Sljedeće, 1971. godine Zlata je učestvovala na izboru za Mis Jugoslavije.

Akademiju je upisala nakon završetka srednje škole i završila je 1976, a kolege su joj bile Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Ivica Klemec, Radoš Bajić i Lazar Ristovski.

Nakon diplomiranja, reditelj Aleksandar Đorđević je ponudio Petkovićevoj ulogu Marije u filmu i seriji "Povratak otpisanih" koja ju je vinula u zvijezde jugoslovenske kinematografije.

Petkovićeva je poznata i po ulozi Lepe u filmu "Grlom u jagode", a posljednju skoriju ulogu ostvarila je u seriji "Selo gori, a baba se češlja", u kojoj je igrala doktorku.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branka Ilic

Otisla je nasa Zlata,nasa najllepsa,najbolja i nikad zaboravljena glumica.slava joj.amin

BN

Sjajna glumica... Slava joj.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop