• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiza izlaže u Magacinu

Zoran Kiza Radović će u nedelju, u Magacinu predstaviti seriju crteža i slika.

 Kiza izlaže u Magacinu Izvor: MONDO

Zoran Kiza Radović će u Magacinu predstaviti seriju crteža i slika oslikanih na drvetu ili dasci uz zvučnu sesiju specijalno pripremljenu za izložbu.

Posetioci će na otvaranju izložbe imati priliku da dobiju i "Infra", kompilaciju elektronske muzike, koju je posebno za ovu priliku priredio umetnik. Svaki CD je ujedno i unikatni umetnički predmet, koji je Kiza oslikao prepoznatljivim motivima sa svojih slika.

Zoran Kiza Radović je pre svega poznat na beogradskoj muzičkoj sceni. Skoro da nema alternativnog muzičkog projekta u kome nije učestvovao. Kiza je jedan od osnivača benda Pressing a trenutno radi i u okviru grupe Tron, koja je objavila svoju muziku na "CCbit-u" - prvoj muzičkoj kompilaciji izdatoj pod Creative Commons licenci u Srbiji.

Svoje slike i crteže on naziva ekspresionističko-komunikacionim eksperimentima, a o sebi kao umetniku koji se kreće od muzike ka vizuelnom, odnosno interdisciplinarnom radu kaže: "Uz zapažanje muzikalnosti kao nastavka slikovitosti, moj muzički život i rana iskustva sa crtanjem usled promena mene kao autora muzike uvodi u slikanje.

Usled ograničenja neoklasičnih i eksperimentalnih oblika u muzici, u slikanju sam predstavio ono nedočarano u muzici ili nekim pisanim formama. Nestvarni prikazi koji slobodno dovode do istinitog doživljaja mene kao autora ili eventualnog retko paralelnog doživljaja u simbolima životnosti."

Izložba traje do 8. avgusta 2008.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop