• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umjetnici iz Srpske izlažu u Beogradu

U Beogradu je večeras otvorena izložba radova savremenih likovnih umjetnika iz Republike Srpske.

 Umjetnici iz Srpske izlažu u Beogradu Izvor: MONDO

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banjaluke Đurica Radak, koji je otvorio izložbu, istakao je da kvalitetni radovi motivišu na veća ulaganja u kulturu i u mlade umjetnike.

"Radovi ovih umjetnika govore o tome da su oni izašli van granica Republike Srpske i BiH. Ovo su nove generacije umjetnika koje nas opominju da prema njima moramo biti pažljivi, razumjeti njihova djela i ulagati“, rekao je Radak na svečanom otvaranju izložbe u Kući legata u Knez Mihailovoj ulici.

Kustos izložbe Predrag Terzić rekao je da postavka predstavlja presjek umjetničke scene Republike Srpske u posljednjih pet godina.

Prema njegovim riječima, obuhvaćena su djela umjetnika koji tek treba da budu afirmisani, kao i onih koji to već jesu, poput Mladena Miljanovića, koji će najvjerovatnije biti prvi umjetnik iz BiH koji će učestvovati na ovogodišnjem Bijenalu u Veneciji.

Na beogradskoj izložbi predstavljena su ostvarenja banjalučkih umjetnika Borjane Mrđe, Irene Sladoje, Viktorije Ande, Mile Panić, Radenka Milaka, Mladena Miljanovića, Slobodana Vidovića, Igora Bošnjaka, Miodraga Manojlovića, Bojana Stevandića, Nenada Maleševića i Miroslava Stakića, te grupe "Tačka" (Mladen Bundalo, Nemanja Čađo i Dajan Špirić).

U okviru izložbe su predstavljeni i radovi umjetnika iz Trebinja, Prijedora i Istočnog Sarajeva.

Organizatori izložbe su Centar za vizuelne komunikacije "Protok" iz Banjaluke i Dom omladine Beograd. Izložba je otvorena do 24. januara u Kući legata, kao i u Domu omladine.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop