• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nacionalna geografija" slavi 125. rođendan

"Nacionalna geografija", naučno-obrazovna organizacija prepoznatljiva po vrhunskim reportažama i fotografijama, proslavlja 125 godina postojanja.

 "Nacionalna geografija" slavi 125. rođendan Izvor: MONDO

Ovo društvo, poznato i po podršci istraživanjima i očuvanju planete, omogućiće danas na svom internet sajtu direktan kontakt publike sa istraživačima "Nacionalne geografije".

Publika će imati priliku da uživo dobije odgovore na prethodno postavljena pitanja od tri istraživača - antropologa Džejn Gudol, okeanografa Roberta Balarda i režisera i istraživača Džejmsa Kamerona.

Prenos uživo počeće u 19.00 časova po srednjoevropskom vremenu preko Google plus stranice "Nacionalne geografije" i na blogu te organizacije. Istraživači će tom prilikom odgovoriti i na pojedina pitanja koja će im korisnici postaviti preko socijalnih mreža Youtube, Google plus i Twitter.

Urednik "Nacionalne geografije" za Srbiju Igor Ril rekao je da će se i oni, nizom akcija i događaja, pridružiti proslavi godišnjice, o čemu će članovi Društva i čitaoci u Srbiji biti obaviješteni posredstvom časopisa i internet stranice.

Časopis "Nacionalna geografija", prepoznatljiv po svom žutom okviru, prvi put je izašao u oktobru 1888. godine, a danas izlazi u 34 zemlje i na 37 jezika.
Društvo "Nacionalna geografija" osnovano je u Vašingtonu 13. januara 1888. godine, na inicijativu pravnika i filantropa Gardinera Grina Habarda, s namjerom da doprinese produbljivanju i širenju geografskih znanja.

Do danas realizovalo je više od 10.000 projekata koji su doprinijeli boljem poznavanju tla, mora i neba. Trenutno na projektima ovog društva radi oko 140 naučnika i istraživača u 90 zemalja svijeta. "Nacionalna geografija" posjeduje i impresivnu kolekciju od 11,5 miliona fotografija.

(MONDO, Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop