• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Den Braun u Danteovom "Paklu"

Pisac bestselera "Da Vinčijev kod", "Anđeli i demoni" i "Izgubljeni simbol" će u maju izdati i četvrti roman sa Robertom Langdonom u "glavnoj ulozi".

 Den Braun u Danteovom "Paklu"  Izvor: MONDO

Sada mu je inspiracija jedno od najcijenjenijih književnih djela.

Roman "Inferno" će se naslanjati na radnju prethodna tri ostvarenja, a inspiracija slavnom književniku za novu knjigu je istoimena poema Dantea Aligijerija, koja označava pakao i sa njom Dante čitaoce i uvodi u svoje remek-djelo "Božanstvena komedija".

Poema "Inferno" (Pakao) počinje tako što se autor izgubio u mračnoj šumi i biva napadnut od alegorijskih sila tame i duhovne nevolje. Prvo ga napada panter (požuda), zatim lav (oholost) i na kraju vučica (pohlepa). Njega spasava Vergilije poslat od strane Beatriče, a nakon toga Dante i Vergilije ulaze u pakao...

"Kao student sam čitao Dantea, ali tek nedavno sam shvatio koliki je njegov uticaj i danas. Veoma se radujem što ću čitaoce povesti na novo uzbudljivo putovanje u Danteov misteriozni svijet protkan kodovima, simboilima i tajnim prolazima", izjavio je Braun, a prenosi "BBC".

Braun je prodao milione kopija svojih romana širom svijeta, a knjige "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni" su ekranizovanje sa Tomom Henksom u ulozi Roberta. Pregovori za snimanje filma po njegovom trećem romanu "Izgubljeni simbol" su u toku.

"Inferno" će u maju prvo biti objavljen u Velikoj Britaniji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop