• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoranu Kostiću nagrada "Pjesma nad pjesmama"

Književnik Zoran Kostić iz Banjaluke dobitnik je književne nagrade "Pjesma nad pjesmama", koju dodjeljuje Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada.

 Zoranu Kostiću nagrada "Pjesma nad pjesmama" Izvor: MONDO

Kostić je nagradu dobio za sonetni vijenac "Vijenac za Trepetovu".

Klub je raspisao 12. Međunarodni pozivno-takmičarski konkurs ljubavne poezije na temu "Ljubavi, ovo je naša pjesma", a žiri su činili književnici Radmilo Radovanović i Pero Zubac, te predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo.

Predsjednik žirija Radmilo Radovanović rekao je da je Kostić značajan srpski pjesnik druge polovine 20. vijeka, čije je pjevanje osobeno i koji je izgradio sopstveni stil.

"Zahvaljujući sonetu i `Vijencu za Trepetovu`, posvećenom supruzi Jeleni, tom privlačnom objektu, tajnom mjestu sastajanja mnogih suprotnih sila, možemo doprijeti do pjesničkog iskustva“, rekao je Radovanović.

Nagrada će Kostiću biti uručena 14. februara, kada će biti organizovano pjesničko veče na kojem će biti promocija i drugih nagrađenih radova.

Zoran Kostić rođen je 8. oktobra 1948. godine na Cetinju. Objavio je više od dvadeset knjiga poezije, knjiga prevoda i drama. Piše prozu i prevodi poeziju sa ruskog i sa poljskog jezika.

Kostićevi stihovi prevođeni su na ruski, engleski, njemački, italijanski, bugarski, poljski, makedonski i slovenački jezik, a preko 60 njegovih pjesama i poema uvršteno je u više od dvadesetak antologija.

Član je Udruženja književnika Srbije, Međunarodnog fonda slovenske pismenosti i slovenskih kultura i Slovenske akademije nauka i umjetnosti, te Udruženja književnika Republike Srpske čiji je predsjednik bio osam godina. Živi u Beogradu, Moskvi i Banjaluci.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop