• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival "Imate minut" 14. marta u Banjaluci

Na Festivalu kratkog dječijeg filma "Imate minut", koji će u martu biti održan u Banjaluci, biće prikazana 22 filma djece iz 11 opština BiH.

 Festival "Imate minut" 14. marta u Banjaluci Izvor: MONDO

Na festivalu će biti proglašeni i nagrađeni najbolji filmovi u nekoliko kategorija, a ovi filmovi, koje su u cijelosti kreirala djeca, nastali su u okviru programa "Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH".

Djeca u 11 opština BiH, u saradnji sa organizacijom "Dženezis projekt" (Genesis Project), obučena su da snimaju filmove, definišu vlastitu ideju socijalne zaštite i inkluzije, ispričaju tu ideju u minuti i pretoče je u film koji će dobiti pažnju javnosti i podstaći donosioce odluka na rješavanje problema, saopšteno iz Agencije "Prajm komunikejšns" (Prime Communications).

Programom "Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH", koji se provodi uz podršku Evropske unije i UNICEF-a i uz učešće relevantnih institucija i vlasti u BiH na svim nivoima, obuhvaćene su opštine Prnjavor, Derventa, Mrkonjić Grad, Čelinac, Gacko, Brčko, Posušje, Velika Kladuša, Tešanj, Gornji Vakuf (Uskoplje) i Kupres.

EU od 2008. godine finansira ovaj projekat iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u ukupnom iznosu od 4,1 miliona evra, a cilj programa je jačanje sistema koji će osigurati adekvatnu politiku socijalne zaštite, te inkluziju djece i njihovih porodica.

Djeca su kreirala 105 filmova, od kojih su izabrana 22 da budu predstavljena na Festivalu, a stručni žiri i publika će izabrati najbolje.

Na svečanoj ceremoniji Festivala djeci će biti dodijeljene nagrade za najbolji scenario, režiju, glumu, te nagrada publike, specijalna nagrada žirija i "Gran pri Festivala" za najbolji film.

Festival "Imate minut" biće održan 14. marta u "Multipleks Palasu" u Banjaluci. Partner Festivala je kompanija "M:tel".

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop