• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Miljanović predstavlja BiH na bijenalu

Mladen Miljanović, akademski slikar iz Banjaluke, predstavljaće BiH na 55. Međunarodnom bijenalu umjetnosti u Veneciji.

 Mladen Miljanović predstavlja BiH na bijenalu Izvor: MONDO

Na prezentaciji u Muzeju savremene umjetnosti, kojoj su prisustvovali ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović i ministar kulture i sporta Federacije BiH Salmir Kaplan, predstavljen je tim koji radi na pripremi ovog značajnog događaja za kulturu BiH.

Venecijansko bijenale, koje traje već 110 godina, najprestižnija je i najautoritativnija i za sve države učesnice najvažnija umjetnička manifestacija.

Ko snosi troškove?

Muzej savremene umjetnosti RS-a, Umjetnička galerija BiH iz Sarajeva, Projekat Bijenale savremene umjetnosti D-0 ARK Undergraund iz Konjica i Nacionalni komitet ICOM-a BiH Banja Luka-Sarajevo usaglasili su model pozicioniranja bh. paviljona koji podrazumijeva da Ministarstvo civilnih poslova BiH finansira najam prostora/objekta u kojem bi bio lociran bh. paviljon te režijske troškove, da entitetsko ministarstvo kulture, iz kojeg je institucija nosilac projekta, finansira produkciju izložbe, dok su dva glavna kustosa svakog budućeg bijenala obavezno iz oba entiteta, kako bi se u potpunosti postigla stručna saglasnost izabranog projekta-izložbe, rečeno je na prezentaciji.

Strane potpisnice su saglasne da na 55. Venecijanskom bijenalu Bosnu i Hercegovinu predstavlja Muzej savremene umjetnosti RS-a. Kustosica i kustos projekta su Sarita Vujković i Irfan Hošić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop