• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milena Dravić dobitnica nagrade Joakim Vujić

Dodjelom priznanja, premijerom predstave "Hladnjača za sladoled" i izložbom posvećenoj Joakimu Vujiću, Knjaževsko-srpski teatar obilježio 178 godina

 Milena Dravić dobitnica nagrade Joakim Vujić Izvor: MONDO

Ovogodišnja dobitnica statue "Joakim Vujić", najvišeg priznanja za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umjetnosti, pripala je glumici Mileni Dravić, koja je izjavila da ju je ta vijest iznenadila i da je bila zatečena, ali da se iskreno obradovala.

"Dobila sam puno nagrada, a ima glumaca koji nisu dobili nagradu u životu, to moram da priznam, kao i da pripadam glumcima koji nikada nisu jurili nagrade", rekla je Dravić i navela da je učinila sve da prisustvuje dodjeli nagrada, iako je, zbog male nezgode na aerodromu, ima problema sa kičmom.

Glumica je rekla i da je statueta "Joakim Vujić" prva nagrada koju je dobila za cjelokupni rad, i da joj je drago tim pre što je došla u, za nju, intimno jubilarnoj 55. godini rada.

Dravić je, prema ocjeni žirija, statuetu zaslužila za glumačko trajanje u pozorištu, na filmu i televiziji, osoben dar, ljepotu i harizmu. Odlukom žirija prsten sa likom Joakima Vujića uručen je prvakinji drame umjetničkog ansambla kragujevačkog pozorišta Nadi Jurišić,dok je medaljon sa likom oca srpskog pozorišta Jokima Vujića, dodijeljen američkoj ambasadi u Beogradu. Godišnja nagrada Teatra dodijeljena je Isidori Rajković, glumici kragujevačkog Teatra.

Svečanosti povodom Dana Teatra prisustvovali su i gradonačelnik Kragujevca Veorljub Stevanović i vladika šumadijski Jovan, kako i predstavnici javnog, kulturnog i političkog života Kragujevca. Prije premijernog izvođenja predstave "Hladnjača za sladoled" Ružice Vasić u režiji Primoža Belbera, u Knjaževsko-srpskom teatru otvorena je Muzeja pozorišne umjetnosti Srbije "Dokumenti iz života Joakima Vujića", autora Olge Marković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop