• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljena knjiga stripa Marka Somborca

Knjiga stripova Marka Somborca predstavljena je danas u izdavačkoj kući "Službeni glasnik".

 Objavljena knjiga stripa Marka Somborca Izvor: MONDO

Autor je dobitnik nagrade "Desimir Tošić" za 2011. godinu za serijal objavljen u dnevnom listu "Blic".

Somborac je na promociji rekao da je u knjizi objavljeno gotovo 500 stripova od oko 2.000 štampanih ilustracija od 2005. godine, a priloženi su i različiti specijali, posteri, prikazi procesa rada i rjeđe viđen materijal.

"Kad sam birao stripove, vidio sam da mogu da izdvojim neke koji nemaju rok trajanja, već mogu biti razumljivi i poslije dužeg perioda. Baš zato i vrijede, tako da su i uvršteni u monografiju", rekao je Somborac.

On je dodao da čitaoci dobro reaguju na njegove stripove, jer je strip i inače popularan način izraza, dok političari pred njim nemaju primjedbi, ali su svojevremeno zvali redakciju i negodovali zbog objavljenih sadržaja.

Prvi laureat nagrade "Desimir Tošić" za kolumne strip-crtač Aleksandar Zograf rekao je da je strip jedna od umjetničkih disciplina za koju postoji dilema da li pripada literaturi, ili vizuelnoj umjetnosti.



"Tokom posljednje decenije strip se približio žurnalizmu, a jedan od autora tog stripa je i Marko Soborac. Bitno je da je njegov rad primijećen i da je poentiran priznanjem 'Desimir Tošić', zbog napora i duha koji svakodnevno ulaže u radu", rekao je Zograf.

Somborac je prošlogodišnji dobitnik nagrade "Desimir Tošić" za serijal kolumni, a priznanje koje je 2008. godine ustanovio "Službeni glasnik" dodjeljuje se i za najbolju knjigu eseja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop