• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Premijera predstave "Žiranti"

Na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci večeras će biti premijerno izvedena predstava "Žiranti" autora Maria Ćuluma.

 Banjaluka: Premijera predstave "Žiranti" Izvor: MONDO

Komad, čiji su koautori Aleksandar Pejaković i Željko Stjepanović, nastao je u okviru dramaturške radionice na 15. "Teatar Festu".

Glumačke uloge pripale su Đorđu Markoviću, Radenki Ševi, Dragoslavu Medojeviću, Mirzeti Jakšić, Koviljki Šipki i Bošku Đurđeviću.

Radnja "Žiranata" smještena je u stan od 20 metara kvadratnih u kojem dva bračna para i jedna starica dočekuju Novu godinu.

"Priča je zapravo komedija situacije u kojoj se u kontrapunktu ismijavaju teme lažnog prijateljstva i grupnog seksa. Radnju komada pokreće potreba za potencijalnim žirantima koji dolaze u goste i kao kontrauslugu za jemstvo traže `zamjenu partnera`, odnosno sving", rekao je Aleksandar Pejaković.

Reditelj smatra da će publika imati mnogo materijala da se od srca nasmije uz ovu komediju.

"Duhovitost `Žiranata` ogleda se, prije svega, u apsurdnim replikama koje sve likove dovode do izbezumljenja, jer se ne zna ko više laže i ko je veći licemjer. Stan od 20 kvadrata u kojem se dočekuje Nova godina je personifikacija komfora u kojem očekujemo bolje sutra, malo sutra", istakao je Pejaković.

Scenograf predstave je Nevenka Milašinović, kostimograf Ivana Jovanović, dramaturg Branko Brđanin, lektor Milorad Telebak, a sufler i inspicijent Nada Galić.

Premijera predstave predviđena je za 20.30 časova.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop