• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Otvorena izložba "Retrospektrum"

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske večeras je otvorena izložba "Retrospektrum" – stalna postavka Umjetničke galerije BiH.

 Banjaluka: Otvorena izložba "Retrospektrum" Izvor: MONDO

Na izložbi je predstavljeno više od 80 radova, a postavka obuhvata slike, grafike, foto-objekte Vlahe Bukovca, Paje Jovanovića, Ede Murtića, Voje Dimitrijevića, Romana Petrovića, Roja Lihtenštajna, Gabrijela Jurkića, Danice Dakić, Jusufa Hadžifejzovića i Brace Dimitrijevića.

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović istakao je da se kultura u BiH mora decentralizovati kako bi svi građani mogli vidjeti bogato kulturno blago BiH.

"Večerašnjom izložbom počinje prezentacija dijela bogatog fundusa Umjetničke galerije BiH. Cilj je da se i na ovaj način popularizuje vizuelna umjetnosti i obogaćuje kulturni sadržaj", rekao je Nović na otvaranju izložbe.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija naglasio je da se mora naći način da se u svim sredinama u Srpskoj organizuju slične izložbe.

On je izrazio zadovoljstvo što je navedena izložba večeras otvorena u Banjaluci.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Ljiljana Labović istakla je da ovaj muzej godinama uspješno sarađuje sa Umjetničkom galerijom BiH.

"Ovo je veliki projekat i navedena postavka će biti prikazana u svim većim gardovima u BiH. Mi smo počastvovani što je ova izložba večeras otvorena u Banjaluci", rekla je Labovićeva.

Direktor Umjetničke galerije BiH Strajo Krsmanović rekao je da su prikazana djela najznačajnih umjetnika sa prostra bivše Jugoslavije u posljednje dvije decenije.

Muzej savremene umjetnosti realizuje ovaj projekat uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop