• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar fest "Petar Kočić" od 2. do 9. juna

Šesnaesti Teatar fest "Petar Kočić" održaće se od 2. do 9. juna u Banjaluci

 Teatar fest "Petar Kočić" od 2. do 9. juna Izvor: MONDO

Premijera predstava "S planine i ispod planine", u režiji Stele Korljan, otvoriće ovogodišnji 16. Teatar fest "Petar Kočić", koji će se održati u Banjaluci od 2. do 9. juna.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Željko Stjepanović rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da će Festival zatvoriti predstava Narodnog pozorišta "Kuhinja" Mladena Materića, te da će se takmičarski dio Festivala održavati od 3. do 8. juna.

Selektor Festivala Miroslav Radonjić istakao je da se trudio da izabere predstave koje govore o fenomenima savremenog doba, ali koje u estetskom i umjetničkom smislu predstavljaju relevantna ostvarenja.

"Publika ovogodišnjeg Festivala biće u prilici da odgleda odlične predstave koje imaju nesumnjivi estetski i umjetnički nivo koji ovaj festival zaslužuju. Trudio sam se da predstave mogu da korenspondiraju sa publikom, jer se festivali i prave zbog publike", dodao je Radonjić.

On je napomenuo da, već po običaju, pri odabiru predstave nije uzimao u obzir produkcije Narodnog pozorišta Republike Srpske, iako ovo pozorište predstavlja ponajbolje u regionu.

Na ovogodišnjem festivalu takmičiće se predstave "Dabogda te majka rodila" Hrvatskog narodnog kazališta "Ivan plemeniti Zajc" i Hrvatskog kulturnog doma Teatar Rijeka, "Grebanje ili kako se ubila moja baka" Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, "Sava Savanović - vampirska simfonija" Narodnog pozorišta Kikinda, "Zla žena" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Zrenjanin, "Zdravo živote“ Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, "Elijahova stolica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd i MES Sarajevo.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop