• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren "Muzej lutaka" u Banjaluci

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci danas je otvoren Muzej lutaka u kome će biti izloženo više od dvije stotine lutaka iz 21 predstave

 Otvoren "Muzej lutaka" u Banjaluci Izvor: MONDO

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je da je Muzej lutaka od velikog značaja za grad Banjaluku, jer obogaćuje kulturnu ponudu grada.

Mutabdžija je večeras, otvarajući Muzej lutaka u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, istakao da na ovakvom prefinjenom mjestu, sa prelijepim lutkama, Banjaluci mogu pozavidjeti znatno veći centri.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da ovaj grad večeras pokazuje da i u teškom vremenu može biti prvi.

"Prvi smo u poziciji na Balkanu da našim sugrađanima ponudimo na dar Muzej pozorišnih lutaka", istakao je Gavranović i izrazio uvjerenje da će ovim muzejom biti oduševljeni najmlađi, a da će generacijama Banjalučana služiti kao podsjećanje na sve što se decenijama zbivalo u ovom gradu.



Svečanom otvaranju Muzeja lutaka u Dječijem pozorištu Republike Srpske prisustvovali su potpredsjednik Vlade Srpske Nada Tešanović, predstavnici Dječijeg pozorišta, Grada Banjaluka, Turističke organizacije grada, javni i kulturni radnici.

U Muzeju će biti izloženo više od dvije stotine lutaka iz 21 predstave.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop