• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branislav Rajković novi predsjednik Prosvjete

Đakon Branislav Rajković izabran je za predsjednika Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Mostaru.

 Branislav Rajković novi predsjednik Prosvjete Izvor: MONDO

Za potpredsjednika Gradskog odbora "Prosvjete" na izbornoj skupštini određen je profesor Ranko Čvoro.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Sanja Bjelica Šagovnović, Vojo Višekruna, Danilo Golo, Sanja Đurasović, Minja Pejanović, Zlatko Serdarević, Radislav Tubić, Sonja Šulentić i Sretenka Ćihorić. Nadzorni odbor čine: Simo Gordić, Jagoda Serdarević i Milena Komlen.

Novoizabrani predsjednik Rajković najavio je da predstoji rad na boljoj organizaciji mostarske "Prosvjete", većoj povezanosti s drugim društvima i institucijama s ciljem što bolje efikasnosti na polju očuvanja identiteta i unapređenja kulture.

On je naglasio da će "Prosvjeta", osim njegovanja kulture i identiteta, skretati pažnju na značajne ličnosti koje su možda zaboravljene, ustanoviti nagrade za istaknute đake i studente, ali im nastojati i pomoći ukoliko to bude moguće.

"Predlažem da ubuduće ne afirmišemo nečiju starost ili mladost, nego osobine koje pripisujemo jednom ili drugom dobu. Ne treba nam ničija sijeda kosa, nego mudrost i iskustvo, ne treba nam mladost i vitalnost, nego snaga i volja", naglasio je Rajković.

Rukovodstvo mostarske "Prosvjete" izabrano je na period od četiri godine. Izborna skupština održana je u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop