• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradsko pozorište Jazavac spremno za “Art”

Premija predstave “Art” biće održana 28. aprila, u banjalučkom Gradskom pozorištu “Jazavac”. O predstavi za MONDO priča glumac Ljubiša Savanović.

 Gradsko pozorište Jazavac spremno za “Art” Izvor: MONDO

Predstava “Art” je rađena prema tekstu Jasmine Reze, a u režiji Slobodana Perišića. Glumačke sposobnosti ljubiteljima pozorišne umjetnosti još jednom će pokazati doajeni banjalučkog glumišta: Boris Šavija, Ljubiša Savanović i Branko Janković. Za scenografiju je zadužen Marko Bilbija, kostimografiju Jelena Vidović, a muziku je radio Petar Bilbija.


Komad “Art” otvara više pitanja kao što su ona o umjetnosti, prijateljstvu, braku, zanimanju, potrošačkom društvu, identitetu, želji za izražajem, zadovoljstvom, posjedovanjem, moći…
Glumac Ljubiša Savanović koji u komadu “Art” igra lik Marka, jednog od tri prijatelja, ističe da publika može da očekuje kvalitetnu komediju.

“Nakon uspješne predstave Andrija, odlučili smo se za komad Art. Predstava se bavi odnosom između tri prijatelja koji su u jednom, svakom na svoj način, kritičnom periodu života. Predstava je urađena na duhovit i komičan način, tako da se nadam će banjalučka publika zavoljeti i ovu predstavu Gradskog pozorišta Jazavac”, rekao je za MONDO, Ljubiša Savanović.

Video.

Savanović dodaje da je saradnja sa kolegama na ovom pozorišnom komadu bila odlična iz više razloga.

“Riječ o ekipi koja već dugo radi razne stvari zajedno, od Akademije, Narodnog pozorišta RS, studentskih filmova…tako da uspjeh ne može izostati jer je dobar tim spojen dobrom predstavom”, dodao je glumac Ljubiša Savanović.

Do kraja pozorišne sezone Gradskog pozorišta Jazavac ostala su još dva mjeseca tokom kojih će ljubitelji pozorišne umjetnosti imati priliku da pogledaju predstave: Post muški stres, Andrija i pomenuti komad “Art”.

Poznati banjalučki glumac kaže da publika ima dovoljno razloga da posjeti Jazavac narednih mjesec dana.

“Ne možemo se požaliti na posjete, s obzirom na činjenicu da broj publike rapidno opada tokom lijepog vremena, jer mladi ljudi po nekom nepisanom pravilu tada više ispijaju kafe po baštama kafića nego što odlaze u pozorište”, završio je uz osmijeh razgovor za MONDO Ljubiša Savanović.

Cijena ulaznice za premijeru predstave “Art” koja će biti održana 28. aprila u 20 časova iznosi 10 KM, dok je cijena za reprize 5 KM.

(Milica Kulić, MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Armin

Neka u nasoj zemlji kulture i tradicije.

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop