• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tamburica fest" opet u Deronjama

Poslije jednogodišnje pauze, popularni tamburaški festival "Tamburica fest" biće ponovo vraćen u Deronje, pod imenom "Tamburaški sabor".

 "Tamburica fest" opet u Deronjama Izvor: MONDO

"Festival će biti održan od 29. do 31. avgusta u Deronjama, gdje je ova reprezentativna muzička manifestacija i nastala", rekao je novinarima idejni tvorac "Tamburice" Jovan Pejčić.

On je naveo da će na "Tamburaškom saboru" učestvovati samo tamburaški orkestri iz Srbije.

"Na Saboru u Deronjama ubuduće će učestvovati samo tamburaši iz Srbije, a dva prvoplasirana orkestra steći će pravo takmičenja na Tamburica festu, koji se održava na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi", rekao je Pejčić.

On je podsjetio da je nerazumijevanje bivših čelnika opštine Odžaci uslovilo preseljenje "Tamburica festa" na Petrovaradinsku tvrđavu.

"Zbog nerazumevanja bivših čelnika opštine Odžaci, bili smo prisiljeni da ovu manifestaciju premestimo na Petrovaradinsku tvrđavu. Verujem da će povratkom u Deronje i novim konceptom festivala ta manifestacija biti još atraktivnija nego što je dosad bila", zaključio je Pejčić.

Ugovor o povratku festivala u Deronje potpisali su predsjednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić, direktor Regionalne razvojne agencije "Bačka" Srđan Vezmar, pomoćnik pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Radonjić i idejni tvorac festivala Jovan Pejčić.

Za veoma kratko vrijeme od osnivanja "Tamburica fest" postao je brend koji treba da bude u rangu trubačkog festivala na Guči.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop