• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSU dobija novi izložbeno-prodajni prostor

Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci početkom ljeta biće dodijeljen novi izložbeno-prodajni prostor u Srpskoj ulici.

 MSU dobija novi izložbeno-prodajni prostor Izvor: MONDO

To je dogovoreno na današnjem sastanku gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića i direktora ovog muzeja Ljiljane Labović-Marinković.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović pojasnila je da je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, na osnovu konačne presude Višeg privrednog suda i zaključkom o izvršenju, dužan da do 13. maja vrati preduzeću "Mateks“, odnosno njegovom pravnom nasljedniku, prostor u Ulici kralja Alfonsa Trinaestog, koji je do sada koristio kao izložbeno-prodajni prostor.

"Grad Banjaluka neće dozvoliti da naši umjetnici i građani ostanu bez izložbeno-prodajnog prostora tako da će adekvatan prostor u Srpskoj ulici biti dodijeljen Muzeju za ove namjene“, rekla je Radovanovićeva.

Ona je dodala da će svi umjetnici koji su do sada koristili galeriju u Ulici kralja Alfonsa Trinaestog imati priliku da izlože radove u novoj galeriji.

"Vjerujemo da će novi prostor, koji je mnogo veće površine, omogućiti umjetnicima svih profila realizaciju brojnih kulturnih sadržaja i da će lokacija biti atraktivnija nego prethodna“, istakla je Radovanovićeva.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Ljiljana Labović-Marinković izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg dogovora i dodala da su u Muzeju oduševljeni činjenicom da će u Banjaluci uskoro u mnogo većem prostoru biti organizovane izložbe i prodaja umjetnina, odnosno radova domaćih slikara, grafičara i skulptora.

"Ranije smo imali tridesetak metara kvadratnih, a u novom prostoru imaćemo oko 135 metara kvadratnih. Ovo je velika stvar za naš grad i naše umjetnike“, naglasila je Labovićeva.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop